Käyttöliittymän esittely

1. Koti
  2. Ohje
  3. Verkkoalusta
  4. Käyttöliittymän esittely

Käyttöliittymän esittely

Tämä osio esittelee verkkoalustan käyttöliittymän pääkomponentit ja niiden toiminnot. Käyttöliittymä on suunniteltu intuitiiviseksi ja tehokkaaksi työkaluksi digitaalisen sisällön käyttöön.

Huomaa, että saatavilla olevat toiminnot riippuvat palvelun konfiguroinnista ja käyttäjän oikeuksista. Käyttöliittymä on suunniteltu skaalautuvaksi erilaisiin käyttötarpeisiin, tarjoten sekä perustoiminnot että edistyneet ominaisuudet sisällönhallintaan.

Tervetuloa-sivu

Voidaan käyttää verkkoalustan etusivuna.

Sisältää:

1. Kielivalinnan
  2. Pikahaun
  3. Kategorianostot / Linkit ulkopuolisille sivuille
  4. Kirjautumismahdollisuuden

Päänäkymä

1. Pikahaku
  2. Kategoriat ja suodattimet (avattava/suljettava paneeli)
  3. Hakutuloksen asetukset (näkymä, kuvan koko, lajittelu)
  4. Hakutulos
  5. Kori, kokoelmat ja käyttäjätiedot
  6. Logo (paluu Tervetuloa-sivulle / hakuasetusten tyhjennys)
  7. Linkki ohjesivulle

Visuaalinen navigointi

• Mahdollistaa kataloginkaltaisen selailukokemuksen Koostuu hierarkkisesti järjestetyistä, visuaalisista elementeistä
  • Elementit sisältävät:
    • Otsikon
    • Kuvan
    • Järjestyksen
    • Leveyden
  • Tarjoaa intuitiivisen tavan selata ja löytää sisältöä
  • Mukautettavissa organisaation tyyliin ja ilmeeseen sopivaksi

Kategoriapuu

Saatavilla kaksi esitystapaa: yksinkertainen ja monihaarainen.

Yksinkertainen näyttää valitun kategorian yli- ja alikategoriat.

Monihaarainen mahdollistaa useiden osien laajentamisen ja sulkemisen.

Suodattimet

• Mahdollistavat hakutulosten rajaamisen tiettyjen kriteerien mukaan
  • Aktivoimalla suodattimen rajaat hakutuloksen sisältämään vain kyseisen kriteerin täyttävät tiedostot
    • Esimerkki: voit rajata hakutuloksen näyttämään vain kuviksi luokitellut tiedostot
  • Suodattimien valinnat mukautuvat dynaamisesti saatavilla olevan sisällön mukaan
  • Käytettävissä olevat suodattimet riippuvat verkkoalustan konfiguroinnista

Infonäkymä

Näyttää tiedoston yksityiskohtaiset tiedot, mukaan lukien metatiedot, sijainnin kartalla ja liittyvät tietueet / tiedostot.

Esikatselu

• Tarjoaa erilaisia esikatselunäkymiä tiedostotyypistä riippuen (kuva, dokumentti, video)
  • Sisältää zoomaus- ja selaustoiminnot

Keräilykori

Mahdollistaa useiden tiedostojen keräämisen ja lataamisen esim. ZIP-tiedostona