Luettelot

”Luettelot”-osiossa löytyvät kaikki objektityypit, ja käyttöoikeuksistasi riippuen voit hallita täällä esimerkiksi sanastoja/tesauruksia. Luetteloiden käyttöön tarvitaan järjestelmäoikeus ”Hallitse luetteloita”.

Luettelot-osio

Objektityypit

Jokainen tietomallissa luotu objektityyppi näkyy tässä ensimmäisessä paneelissa. Käyttäjät näkevät vain ne objektityypit, joihin heillä on vähintään lukuoikeudet. Luettelon sisältö voi siksi vaihdella. Objektityypit on aina lajiteltu aakkosjärjestykseen. Jokaiselle objektityypille näytetään lukumäärä. Se kertoo, kuinka moneen tietueeseen nykyisellä käyttäjällä on pääsy tässä luettelossa. Huomaa, että käyttäjällä ei välttämättä ole oikeutta nähdä kaikkia tietueita, ja kokonaismäärä voi olla suurempi. Nähdäksesi objektityypin tietueet, klikkaa yksinkertaisesti objektityyppiä.

Haku

Kun objektityyppi on valittu, kaikki tietueet näytetään haussa. Haku tarjoaa samat toiminnot kuin päähaku, kuten kokotekstihaun, tarkennetun haun ja suodattimet.

Kaikki luettelot on oletuksena lajiteltu aakkosjärjestykseen. Lajittelua voidaan kuitenkin muuttaa, ja voit valita kahden tulosnäkymän välillä: ”lista” ja ”taulukko”. Aivan kuten päähaussa, voit käyttää lisävaihtoehtoja kuten lataus, vienti, muokkaus ja katselu napsauttamalla tietuetta hiiren oikealla painikkeella.

Käyttöoikeuksista riippuen uusia tietueita voidaan luoda käyttämällä pientä plus-painiketta vasemmassa alakulmassa.

Tiedot

Oikealla oleva tietonäkymä näyttää tietueen kaikkine tietoineen ja tiedostoineen käyttäjän käyttöoikeuksien mukaisesti. Se tarjoaa samat vaihtoehdot kuin tietonäkymä päähaussa, kuten lataus, vienti, kokonäkymä, tulostus, jakaminen ja muokkaus.

Editori

Käyttäjän käyttöoikeuksista riippuen tietueita voidaan myös muokata. Editori tarjoaa samat vaihtoehdot kuin editori päähaussa, kuten mallit, kopiointi ja muutoshistoria.