Tallennetut haut (ja luettelot)

1. Koti
  2. Ohje
  3. Käyttäjille
  4. Tallennetut haut (ja luettelot)
  1. Koti
  2. Ohje
  3. Pikavalikko
  4. Tallennetut haut (ja luettelot)

Tallennetut haut (ja luettelot)

Käyttäjien tallentamat hakupyynnöt ja ylläpitäjien pikavalikkoon ottamat luettelot ovat käytettävissä kokoelmien alapuolella pikavalikossa.

Tallennetut haut ja luottelot

Tallennetut haut

Toisin kuin kokoelmat, tallennetut haut tallentavat hakupyynnön tiettyjen tietueiden sijaan. Tämä tarkoittaa, että avattaessa tallennettu haku käynnistetään uusi haku, ja hakutulos voi olla erilainen kuin haun tallennushetkellä.

Käyttäjät, joilla on järjestelmäoikeus ”Työstetty tänään”, voivat käyttää kolmea ennalta määriteltyä tallennettua hakua:

Tallennettu hakuKuvaus
Käsitelty tänäänNäyttää kaikki tietueet, jotka kirjautunut käyttäjä on joko luonut tai päivittänyt tänään.
Luotu tänäänNäyttää kaikki tietueet, jotka kirjautunut käyttäjä on luonut tänään.
Päivitetty tänäänNäyttää kaikki tietueet, jotka kirjautunut käyttäjä on päivittänyt tänään.

Käyttäjät, joilla on järjestelmäoikeus ”Tallennetut haut”, voivat käyttää täällä tallennettuja hakujaan. Tallentaaksesi haun käytä haussa kolmen pisteen valikkoa, napsauta ”Tallenna haku…” ja anna haulle nimi, jotta voit tunnistaa tallennetun haun myöhemmin (päällekkäiset nimet ovat sallittuja mutta eivät suositeltavia). ”Lähteet”-valikon asetukset ja hakupalkin hakutermit tallennetaan.

Napsauttamalla tallennettua hakua pikavalikossa käynnistetään haku samalla pyynnöllä (”Lähteet”-asetukset ja hakupalkin hakutermit palautetaan). Voit sitten muokata hakua poistamalla tai lisäämällä hakutermejä tai suodattamalla tulosta.

Käytä hiiren oikeaa painiketta tallennetun haun kohdalla päästäksesi seuraaviin vaihtoehtoihin:

VaihtoehtoKuvaus
JaaJaa tallennettu haku muiden käyttäjien kanssa. Katso asetukset kokoelman jakamisvaihtoehdoista.
Nimeä uudelleenNimeä tallennettu haku uudelleen.
PoistaPoista tallennettu haku.

Luettelot

Ylläpitäjät voivat lisätä luetteloita, kuten avainsanoja, henkilöitä tai sijainteja, pikavalikkoon (”Objektityypit” > ”Näytä pikavalikossa”). Ne näytetään aakkosellisena luettelona/hierarkiana, jossa on kunkin tietueen lukumäärä. Esimerkiksi avainsanan napsauttaminen käynnistää haun ja näyttää kaikki päähaun tietueet, jotka on linkitetty tähän avainsanaan (alitietueet sisällytetään). Pitkät luettelot ryhmitellään automaattisesti 50 tietueen ryhmiin, näyttäen ryhmän ensimmäisen ja viimeisen tietueen ylemmän tason ryhmänä.

Luettelot näytetään vain käyttäjille, joilla on vähintään lukuoikeudet luetteloon.

Käytä hiiren oikeaa painiketta luettelon tietueessa päästäksesi seuraaviin vaihtoehtoihin:

VaihtoehtoKuvaus
PikanäkymäAvaa ponnahdusikkunan tietueen tiedoilla.
Käytä haussaSiirtää tietueen hakupalkkiin ja käynnistää haun kaikista tietueista, jotka linkittyvät tähän. Sama kuin tietueen napsauttaminen pikavalikossa.
Näytä tietonäkymässäAvaa tietueen tiedot tietonäkymään oikealla.