Tietueiden poistaminen

Tämä artikkeli kuvaa työnkulun tietueiden poistamiseksi.

Tietueiden poistaminen sovelluksessa edellyttää, että käyttäjällä on tarvittavat käyttöoikeudet. Jos sinulla ei ole asianmukaisia käyttöoikeuksia, et voi poistaa tietueita. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi, jos tarvitset käyttöoikeudet.

Tietueiden poistaminen on pysyvä toimenpide. Kun tietue on poistettu, sitä ei voida palauttaa.

Yksittäisen tietueen poistaminen

1. Käytä hakutoimintoa löytääksesi tietue, jonka haluat poistaa. Voit käyttää erilaisia suodattimia ja hakutermejä löytääksesi tietueen.
  2. Kun olet löytänyt halutun tietueen hakutuloksista, klikkaa tietuetta ja siirry muokkaustilaan.
  3. Editorissa avaa 3 pisteen valikko oikeasta yläkulmasta ja klikkaa ”Poista”. Vahvista poisto, kun sitä pyydetään. Tietue poistetaan pysyvästi järjestelmästä.

Useiden tietueiden poistaminen

1. Käytä hakutoimintoa löytääksesi tietueet, jotka haluat poistaa. Voit tarkentaa hakuasi sisältämään kaikki poistettavat tietueet.
  2. Valitse hakutuloksista tietueet, jotka haluat poistaa. Tämä voidaan tehdä käyttämällä lassoa useiden tietueiden valitsemiseen, pitämällä CTRL/COMMAND-näppäintä pohjassa ja klikkaamalla tietueita tai käyttämällä ”Valitse sivu” / ”Valitse kaikki” -vaihtoehtoja haun 3 pisteen valikossa.
  3. Kun olet valinnut halutut tietueet, klikkaa hiiren oikealla painikkeella valittuja tietueita ja valitse ”Poista tietueet” tai siirry ryhmäeditoriin valitsemalla ”Ryhmäeditori”. Tämä tila mahdollistaa toimenpiteiden suorittamisen useille tietueille samanaikaisesti. Ryhmämuokkaimessa löydät ”Poista”-painikkeen oikeasta alakulmasta. Huomaa, että käyttäjät tarvitsevat lisäksi järjestelmäoikeuden ”Joukkopoisto” nähdäkseen nämä painikkeet.
  4. Vahvista poisto, kun sitä pyydetään. Kaikki valitut tietueet poistetaan pysyvästi järjestelmästä.

Ole varovainen poistaessasi useita tietueita kerralla välttääksesi tärkeiden tietojen tahattoman menetyksen.

Linkitettyjen tietueiden poistaminen

Jos poistat tietueen, johon toinen tietue viittaa (esimerkiksi avainsana, joka on linkitetty kuvatietueessa), saat viestin ja sinun on päätettävä, miten haluat toimia.

Voit poistaa tietueen ja antaa sovelluksen poistaa automaattisesti kaikki viittaukset muissa tietueissa (jos tietomalli sallii sen). Huomaa, että jos kentässä on NOT NULL -rajoitus, tämä vaihtoehto on pois käytöstä eikä tietuetta voida poistaa. Sinun on korjattava tämä ongelma manuaalisesti etsimällä nämä tietueet ja linkittämällä ensin eri tietue. Kun kaikki viittaukset on poistettu, voit poistaa tietueen.

Jos yrität poistaa tietueen hierarkkisesta objektityypistä, jolla on alatason tietueita, voit myös valita vaihtoehdon poistaa tietue ja poistaa kaikki alatason tietueet.

Voit myös keskeyttää poiston joko klikkaamalla ”X” oikeassa yläkulmassa, tai voit antaa sovelluksen luoda kokoelman kaikista tietueista, jotka estävät poiston. Kokoelma löytyy pikahausta. Sen nimi on ”Poisto <poiston päivämäärä ja aika>”. Tietue(et), joita yritettiin poistaa, on linkitetty ylimmän tason kokoelmaan.