Valmistelut ennen käyttöä

Ennen Hotfolderin tai tiedostojärjestelmäyhteyden käyttöä on tehtävä joitakin valmisteluja. Useimmat asetukset voi tehdä ylläpitäjä, mutta joissakin tapauksissa tarvitaan myös järjestelmänvalvojaa.

Hotfolder

Tyypillisessä Collection Pro -asennuksessa tämä on jo tehty. Mutta joissakin tapauksissa tämä on vielä tehtävä järjestelmänvalvojan toimesta. Ei ole haittaa kokeilla käyttää Hotfolderia ensin ilman tätä vaihetta, ja jos Collection Pro kieltäytyy antamasta Hotfolder-URL:ia ja sen sijaan huomauttaa tästä vaatimuksesta, tiedät, että tämä on tehtävä.

Tarvitset pääsyn Collection Pro:n konfiguraatioon, tyypillisesti tiedostoon nimeltä fylr.yml, ja sinun pitää käynnistää Collection Pro uudelleen, jotta se lukee konfiguraationsa uudelleen.

Tässä on merkintä, joka pitää asettaa konfiguraatiossa: (mukana joitakin ylemmän tason merkintöjä löytämisen helpottamiseksi)

fylr+:
  services+:
    api+:
      webDAVHotfolderPath: "/srv/hotfolder"

Annetun polun pitää olla järkevä kontin tiedostojärjestelmän hierarkiassa.
Tyypillisesti polku on kartoitettu kontin ulkopuolelta palvelimen tiedostojärjestelmään tilanvaatimusten tai pysyvyyden vuoksi. Asennusohjeiden docker-compose.yml tekee tämän epäsuorasti kartoittamalla ulkoisen hakemiston kontin sisäiseksi /srv-hakemistoksi.

Tiedostojärjestelmäyhteys

Toisin kuin Hotfolder, Tiedostojärjestelmäyhteys-menetelmä ei vaadi valmisteluja järjestelmänvalvojalta ja se voidaan asentaa ja käyttää suoraan. Se ei käytä todellista tiedostojärjestelmän hakemistoa vaan perustuu ainoastaan WebDAV:iin.

Palveluiden aktivointi

Lisäksi tuominen pitää ottaa käyttöön: Mene Peruskonfiguraatio > Palvelut ja ota käyttöön ”Aktivoi hotfolder” ja/tai ”Aktivoi tiedostojärjestelmäyhteys”.

Käyttöoikeudet

Jotta käyttäjät pystyisivät käyttämään Hotfolderia tai tiedostojärjestelmäyhteyttä, on vielä määritettävä muutamia käyttöoikeuksia.

Käyttäjillä (tai käyttäjäryhmillä) pitää olla järjestelmäoikeudet ”Pääsy hakuun” ja ”Omin kokoelmien hallinta” tai ”Pääsy vain kokoelmiin (ilman hakutoimintoa)” sekä ”Käyttöliittymän ominaisuudet > Näytä tiedostojärjestelmäyhteyden URL” (tiedostojärjestelmäyhteyttä varten). Lisätietoja löydät käyttöoikeuksista.

Lisäksi käyttäjillä (tai käyttäjäryhmillä) pitää olla myös oikeus luoda uusia tietueita, tuoda tiedostoja ja lukuoikeudet vähintään yhteen pooliin. Tämä voidaan määritellä kohdassa ”Poolit”. Lisätietoja löydät käyttöoikeuksista.